אדריכלות ירוקה היא אדריכלות ששמה לה למטרה להפחית למינימום את הנזק שבבניה ובכיבוש שטח חדש, אדריכלות הצורכת מינימום ממקורות הטבע בהקמת המבנה ולאורך "חייו" ועושה שימוש חוזר בחומרים ו/או החזרתם לטבע. בקישורים מימין תוכלו למצוא הסברים ודוגמאות הנוגעים למרכיביה השונים של האדריכלות הירוקה.
החשיבות של שמירה על איכות הסביבה וייצור של אנרגיה ירוקה עלתה מדרגה בשנים האחרונות בראייה גלובלית. כולם מבינים שכדור הארץ שלנו נמצא במצב לא פשוט וצריך לשמור ולהגן עליו, וזה אומר לשנות הרבה מאוד התנהגויות שנראו לגיטימיות עד לפני כמה שנים. אנשים כיום ממחזרים ודואגים הרבה יותר לסביבתם מאשר בעבר, וזהו טרנד חיובי שרק ממשיך וצובר תאוצה בכל תחום, ובמיוחד בתחום הבנייה. הבנייה כיום השתנתה מאוד לעומת השנים האחרונות, כאשר יש דגש גדול מאוד על אדריכלות ירוקה וניצול של אנרגיה ירוקה לטובת בנייה נקייה יותר.
בנייה ירוקה סובבת סביב פתרונות טבעיים שיכולים לסייע לשמירה על איכות הסביבה. כך למשל, יש דגש על שימוש בחומרים איכותיים ולא מזהמים, ניסיון להכניס כמה שיותר תאורה טבעית, הצללות והפניות נכונות, אוורור, בידוד וכמובן הכנסת אלמנטים כמו מחזור נוח וגם שימוש באנרגיה חליפית בצורה נוחה. הבסיס הוא העמדת מבנים בצורה נכונה, כלומר שימוש נכון בתוואי השטח, כולל זוויות הצללה והכנסת אור טבעי הביתה. לאחר מכן, חשוב שיהיה ניסיון להכניס אלמנטים כמו מערכת סולארית שתייצר אנרגיה מתחלפת ומערכת מחזור אוטומטית.
אדריכלות כוללת בתוכה גם קדמה ורצון לשדרג ולהשתפר. האפשרות להתמחות בבנייה ירוקה ובכל מה שסובב אותה מרתקת הרבה מאוד אדריכלים שרוצים לקחת את העבודה שלהם צעד אחד קדימה. בנייה ירוקה מאפשרת הרבה מאוד אלמנטים שלא היו קיימים בעבר, היא מאתגרת יותר מבחינה מה שהיא מציגה, והיא כוללת אלמנטים חדשניים שלא כולם מכירים. האתגר הוא גדול, אך כל מי שעוסק בתחום מבין שהוא נמצא צעד אחד לפני הרוב.